Розмір тексту

Каплін виграв суд по тарифах — завищені ціни на проїзд в Полтаві скасовані

Полтавський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позов народного депутата Сергія Капліна проти Полтавського міськвиконкому. На сьогоднішньому засіданні суддя Шевяков оголосив постанову — визнати протиправним і нечинним рішення про підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті.

«Автобуси і маршрутки по 4 гривні і тролейбуси по 2 гривні! Тепер офіційно і остаточно!!! Суд визнав рішення міської влади незаконним. Тепер мер Мамай муситиме дати команду своїм перевізникам таки знизити корупційні тарифи. Правда на боці пасажирів!», — заявив Каплін.

Ціни на проїзд у Полтаві підвищили до 5 гривень в автобусах і 3 гривень в тролейбусах в січні. Полтавський обранець Сергій Каплін звернувся до суду через те, що виконком прийняв рішення з порушенням процедури. 

В забезпечення позову адмінсуд ухвалив призупинити дію цього рішення і ще з 28 лютого перевізники мали знову перейти на старі тарифи, однак робити цього не поспішали. Втім завдяки інформаційній кампанії команди Соціал-демократичної партії частина пасажирів вже кілька місяців їздили по 4 і 2 гривні.

«Активісти і депутати СДП зробили все для того, щоб кожен полтавець міг їздити за законними тарифами. Ми роздали людям ухвалу і інструкцію як діяти. Пасажири викликали поліцію, показували рішення суду і таки платили справедливу ціну. Часом водії і кондуктори навіть висаджували цілі автобуси, але люди принципово боролися за справедливість. Суд навіть штрафував виконком за невиконання ухвали. І врешті сьогодні маємо остаточну постанову — суд скасував рішення виконкому!», — розповів голова фракції Соціал-демократичної партії в Полтавській міськраді Олександр Шамота.

До нардепа Сергія Капліна вже масово звертаються українці із проханням поборотися в суді за справедливі тарифи на проїзд в їхніх містах.

Прес-служба Блоку Соціал-демократичної партії (СДП) і Соціалістичної партії України

На правах реклами

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему