Розмір тексту

У Полтаві спалили два автомобілі кримінального авторитета «Мишци»

На вулиці Грушевського вранці сталися дві пожежі — в різних місцях згоріли Infiniti, Audi Q7 і Toyota Corolla

Вранці 4 листопада на вулиці Грушевського згоріло три автомобілі — Infiniti Q50, Audi Q7 та Toyota Corolla. За нашою інформацією, автомобілі Infiniti Q50 та Audi Q7 належать родині кримінального авторитета Валерія Павлишина, на прізвисько «Мишца».

Як повідомив начальник відділу інформації та комунікацій з громадськістю центру забезпечення діяльності управління ГУ ДСНС України у Полтавській області Віталій Шкаревський, дві пожежі сталися на вулиці Грушевського. Про перше займання рятувальникам повідомили о 4:20 ранку. Там горіло два автомобілі — Audi Q7 і Toyota Corolla.

Згоріла Toyota Corolla Згоріла Toyota Corolla

Згоріла Audi Q7 Згоріла Audi Q7

Пожежу ліквідували близько 4:40 два відділення рятувальників. В автомобілі Audi пошкоджена передня частина, а у Toyota постраждали заднє скло та задня частина автомобіля. Рятувальникам вдалося врятувати від займання близько 20 розташованих поруч автомобілів.

Про другу пожежу, також на вулиці Грушевського, пожежні дізналися о 4:32 — горів автомобіль Infiniti Q50. Пожежу ліквідувало одне відділення рятувальників близько 5:05. Автомобіль згорів повністю. Причини пожеж наразі встановлюють.

Пожежа біля VIP-клубу «Статус»

Згоріла Infiniti 

З власних джерел «Полтавщині» стало відомо, що автомобіль Infiniti горів на парковці біля VIP-клубу «Статус», а Audi Q7 — на автомобільній стоянці, на вул. Грушевського, 22. Обидва автомобілі належать родині кримінального авторитета Валерія Павлишина, на прізвисько «Мишца». На Infiniti їздила дружина Валерія, а на Audi Q7 — сам Павлишин.

Прес-служба Нацполіції Полтавщини повідомила, що за обома фактами загоряння автомобілів відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3-х до 10-ти років позбавлення волі.

Наразі поліція встановлює обставини подій та осіб, які причетні до підпалу. Тривають слідчі дії.

Поліція просить мешканців Полтави, які стали свідками або володіють будь-якою інформацією, яка може допомогли слідству в розкритті злочинів, повідомити до поліції Полтави за телефонами: (0532) 51-77-55 або «102».

Нагадаємо, що Валерія Павлишина та ще чотирьох осіб правоохоронці затримували у серпні 2016 року за підозрою у вимаганні. Тоді ж повідомлялося, що серед затриманих був «смотрящий за Полтавою». В суді досі триває апеляційний розгляд по справі вимагання.

Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему