Розмір тексту

У 2020 році на висвітлення своєї діяльності Полтавська міськрада витратить 4,5 млн грн — послугу замовлятимуть через тендер

4,4 з 4,5 млн грн через тендер отримає поки неназване рекламне агентство, яке самостійно розподілить виконання послуг між двома телеканалами, трьома інтернет-виданнями та одним друкованим виданням

У 2020 році Полтавська міська рада застосує новий підхід до висвітлення власної діяльності. До цього міська рада замовляла послуги окремим ЗМІ. До цього ж кожне управління закладало суму під ці витрати.

На засіданні бюджетної комісії секретар міськради Олександр Шамота повідомив, що замовлення зроблять одним тендером. А переможець конкурсу сам розподілить субпідряди між різними ЗМІ та рекламними агентствами. Під це закладено 4 млн 498 тис. грн. Такі подробиці прозвучали на засіданні бюджетної депутатської комісії Полтавської міськради під час розгляду проекту рішення «Про затвердження Програми висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування Полтави на 2020 рік».

Основна сума в 4,4 млн грн піде на послуги «рекламного агентства». Останнє перерозподілить замовлення між 2 телеканалами, 3 інтернет-виданнями та друкованим виданням.

Поки тендер не буде завершено, висвітлювати діяльність будуть за старою схемою. Тому 49 тис. грн отримає ТОВ «Студія «Місто» (телеканал «Центральний») та стільки ж — ФОП «Могила І.Л.» (РА «Бойко» / 0532.ua).

Олександр Шамота пообіцяв, що ЗМІ висвітлюватимуть не конкретних політиків, а діяльність управлінь. Зокрема, доносити до мешканців необхідність створення ОСББ.

Представники «команди Матковського» висловили сумніви в необхідності «прокладки», яка буде самостійно обирати виконавців послуг. Олександр Шамота на це відповів, що відтепер міська рада не витрачатиме 2,7 млн грн на підписку газети «Полтавський вісник».

Із цієї короткої суперечки можна зрозуміти, що поки неназваний переможець тендера не обере виконавцями газету «ПВ» та телеканал «ІРТ», які контролюються депутатом Андрієм Матковським.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему