Розмір тексту

На ремонт колишнього гуртожитку тролейбусного управління на Ціолковського витратять 2,6 млн грн

Колишній гуртожиток тролейбусного управління на вул. Ціолковського, 53
Колишній гуртожиток тролейбусного управління на вул. Ціолковського, 53 | Кадр з відео Poltavske.TV

Мешканці просять відремонтувати аварійну душову, а також передати нічийну каналізаційну трубу на баланс водоканалу

На засіданні містобудівної депутатської комісії Полтавської міської ради заступник міського голови Олексій Чепурко попросив депутатів виділити 2,6 млн грн на капітальний ремонт душових кімнат із заміною трубопроводів у колишньому гуртожитку тролейбусного управління на вул. Ціолковського, 53.

За його словами, мешканці звернулися із проханням відремонтувати плити перекриття у загальній душовій, яка розташована на першому поверсі. Аварійні плити прогнили — вода потрапляє у підвальне приміщення. Ініціатором цього рішення став голова Шевченківської райради Дмитро Задворкін.

Детальніше про проблему цієї п’ятиповерхівки, в якій мешкають 400 людей, в травні та червні розповідали знімальні групи «ІРТ» та «Poltavske.TV».

Репортаж про аварійний стан будинку

Репортаж про аварійну каналізацію

Олексій Чепурко повідомив, що вже виготовлено проект ремонтних робіт, за який заплатили 261 тис. грн (у жовтні договір підписали із ТОВ «Бімбуд»). Тепер депутати мають піти назустріч мешканцям і ухвалити виділення коштів на безпосередній ремонт.

Окрім цього заступник міського голови попросив прийняти рішення, яке б дозволили «Полтававодоканалу» взяти на баланс каналізаційну трубу гуртожитку. Вона часто забивається, а водоканал не може її прочищати, адже каналізаційний колектор «нічийний».

Члени комісії не знайшли достатньо голосів для ухвалення цього рішення. Олексій Чепурко попросив депутатів переголосувати, адже без підтримки на комісії, проект рішення не винесуть на сесію. Він також анонсував, що тоді на сесію прийдуть мешканці гуртожитку, яким потрібно буде пояснити позицію депутатів, які не підтримали питання з капремонтом. Однак депутати від «БПП «Солідарність» залишились непохитними і утримались.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему