Розмір тексту

2020 рік Криси. Удовіченко, Бєлоножко та Шамота планують «скрисити» гроші полтавців!

За кілька днів до сесії депутати міської ради не можуть повноцінно розглянути проект бюджету на 2020 рік.

За словами Володимира Корчаки, представники команди Олександра Удовіченка, Батьківщини, Олександра Шамоти саботують роботу міськвиконкому. Вони не підготували належним чином документи та вчасно не оприлюднили їх. Підлеглим надані вказівки, аби вони не надавали жодної інформації людям, які не мають відношення до «договорняків» стосовно бюджету.

— Маємо тільки загальні цифри у документі без розшифровки, тобто не зрозуміло скільки коштів потрібно на заробітні плати, на енергоносії, капітальні видатки. Також ми немаємо змогу перевірити чи враховані ті заяви, звернення громадян, які були адресовані депутатам. Чи були вони включені до відповідних програм, — зазначив Володимир Корчака.

Спочатку депутати намагалися отримати пояснення у начальника бюджетно-фінансового управління Тетяни Чумак та її заступника Тетяни Кустолян, однак їх не виявилося на робочому місці. На них чекали протягом трьох годин, але безуспішно.

У міськвиконкомі не виявилося і тих заступники, які б мали підготувати додатки до бюджету на 2020 рік. На роботу не дійшли і перший заступник міського голови Ігор Федій, заступник міського голови із питань ЖКГ Олексій Чепурко, заступник із економічних та соціальних питань Тетяна Юрченко та заступник із гуманітарних питань Світлана Нестуля.

Депутати обурюються такою бездіяльністю виконкому, чиновники отримують немалі заробітні плати, а на роботу просто не з’являються. Представники нової коаліції Рідного міста та Батьківщини просто вирішили приховати бюджет від депутатів та громади. Зрештою депутати звернулися до секретаря міськради Олександра Шамоти. Той сказав, що всі додатки опубліковані на сайті міської ради. Проте це виявилося неправдою.

Також депутати попросили Шамоту організувати роботу бюджетно-фінансового управління, начальника якого разом із заступниками з самого ранку немає на робочому місці.

— Складається враження, що повноцінно працювати із депутатами ніхто не хоче. Хоча б мали надати ці матеріали для якісного та обєктивного вивчення.А згодом прозоро розглянути їх на сесії, — підсумовує депутат.

Юрій ІВАНОВ, журналіст

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему