Розмір тексту

На бюджетній комісії Полтавської міськради не пройшло питання по приватизації колишньої школи на Павленках

Будівля колишньої школи на Павленках
Будівля колишньої школи на Павленках

Депутати не підтримали новий список об’єктів на приватизацію через те, що депутати засумнівалися у доцільності приватизації 460 кв.м. на підставі ремонту на суму 125 тис. грн

На засіданні бюджетної депутатської комісії Полтавської міськради депутати витратили майже 2 години на обговорення пропозицій: зняти та включити додаткові питання в порядок денний. На засідання прибули: голова комісії Григорій Сахно («Совість України»), депутати Світлана Бондарєва (позафракційна), Володимир Корнійчук (група «Єдність»), Сергій Литвиненко, Юліан Матвійчук (ВО «Свобода»), Віталій Павлій (БПП «Солідарність»), Олександр Шамота (СДП). Не прийшли на засідання Андрій Матковський (БПП «Солідарність») та Андрій Соколов («Батьківщина»).

Депутат Шамота запропонував включити до порядку денного 3 питання. Одне з них — про скасування рішення виконкому від 6 червня цього року про надання адрес МАФам навпроти універсаму «Полтава». Він вважає, що міська рада не повинна перетворювати МАФи в капітальні споруди. Григорій Сахно відповів, що виконком тільки виконав рішення суду. За включення цього питання проголосували Шамота, Матвійчук, Литвиненко, Павлій, всі інші не підтримали. Комісії не вистачило одного голосу, тому пропозиція не пройшла.

Не проголосували й за питання щодо ліквідації КП «ПМШЕД». Натомість пройшла пропозиція — направити звернення міськради до профільного Міністерства з проханням не приєднувати Полтавське тампонажне управління, як філії, до Івано-Франківської структури. Знищення юридичної адреси у Полтаві залишить місто без 30 мільйонів податків та декількох сотень робочих місць.

Щодо виключення питань, то депутат Шамота запропонував зняти: питання щодо списання комунального майна, про доповнення списку приватизації та про вартість комунальних об’єктів за адресами вул. Половки, 68 та вул. Гончарова, 17-а.

Гаряче депутати обговорювали питання щодо приватизації приміщення колишньої вечірньої школи на Павленківській площі. Олександр Шамота розповів, що будівля колишньої школи 18 раз горіла, тому її вартість була занижена. Тепер підприємець Оксана Хардіна виконала поліпшення на 125 тис. грн і отримає право на першочергову приватизацію будівлі з подальшою приватизацією землі під нею. Олександр Шамота передбачає, що у майбутньому там з’явиться висотка. На це Григорій Сахно та начальник управління майном Наталія Курнакова відповіли, що є два види приватизації: через аукціон і через виконання невід’ємних поліпшень орендованого майна. Міська влада йде другим, законним варіантом. Тим більше, тривалий час цю будівлю ніхто не хотів брати в оренду. Однак Олександр Шамота запропонував надати підприємцю право на 5-річну оренду приміщення, а потім вже визначитись.

Під час голосування депутати Шамота, Литвиненко, Матвійчук, Павлій висловилися проти включення питання в порядок денний, хоча цього було замало. Вже під час розгляду питання не набрало необхідної кількості голосів.

Пропозиції щодо зняття питань по продажу об’єктів на вул. Половки, 68 та вул. Гончарова, 17-а також не пройшли. Більшість депутатів проголосували за порядок денний в цілому. Не пройшли: згадане питання про список об’єктів на приватизацію та про встановлення пайової участі для «Полтавтрансбуд» у розмірі 0,05% від кошторисної вартості будівництва на колишній території турбомеханічного заводу.

Наразі засідання завершено, більшість питань рекомендована до розгляду на сесії. Серед основних — зміни до бюджету Полтави на 2018 рік, до Програми розвитку ЖКГ, до Програми «Турбота».

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему