Розмір тексту

Мер Полтави анонсував переможця тендера з реконструкції фонтана за 26 мільйонів до його початку

Востаннє фонтан біля стадіону «Ворскла» ремонтували 6 років тому
Востаннє фонтан біля стадіону «Ворскла» ремонтували 6 років тому

Місто вже веде переговори із організацією, яка має реконструювати фонтан на Майдані Незалежності за 26 мільйонів, хоча тендер ще ніхто не проводив

Ще у червні 2017 року виконком Полтавської міськради прийняв рішення «Про організацію та реконструкцію об’єктів». Це рішення, зокрема, передбачило розпочати реконструкцію фонтану на Майдані Незалежності.

За інформацією «Полтавського телебачення», станом на весну 2018 року замовник реконструкції — управління капбудівництва — мало 884,5 тис. грн на реконструкцію фонтану. Проект виконало ТОВ «НД ПВІ «Полтаваагропроект». За цю роботу проектна організація отримала 438,6 тис. грн. Кошти надходили поступово, протягом липня 2017 — травня 2018 року. При цьому звіт про укладений договір ніде не публікувався, хоча УКБ мало дозвіл від виконкому на проведення робіт.

Джерело: блог Івана Окари, zmist.pl.ua

Фото з книги «Полтава. історико-архітектурний нарис» / Бабенко В.С., 2009 року

Сучасний вигляд фонтана

У липні 2018 року начальник управління капітального будівництва Володимир Годня повідомив телестудії «Місто», що на реконструкцію фонтанів виділено 1,5 млн грн, цього вистачило на проект та низку інших робіт. Після ознайомлення з проектом стало очевидним, що на реконструкцію потрібно 26 млн грн. Без виділення коштів управління не має права продовжувати роботу. Прийняти відповідне рішення мають депутати міськради.

Також Володимир Годня повідомив, що це сезонна робота, тому з урахуванням часу на проведення тендера, протягом 2018 року фонтан зроблений не буде, а починати роботу з перервою на зиму ніхто не буде.

Більший оптимізм на своїй прес-конференції висловив міський голова Олександр Мамай, якого запитали про реконструкцію фонтана на Майдані Незалежності.

— Цей фонтан потрібен. На даний момент проект розроблений, експертизу пройшов. Тому зараз ми ведемо переговори із підрядниками, якщо не помиляюсь, якісь тендери уже пройшли, і є якась структура, яка виграла цей тендер. Щоб розпочати цей ремонт ця структура має витратити із загальних 26 млн грн — 15-17 млн власних коштів на обладнання та матеріали, а потім міська рада повинна це компенсувати. І зараз ведемо перемовини з цією організацією — чи є у них такі кошти.

Олександр Мамай Олександр Мамай

На жаль, мер не уточнив із якою саме організацією йдуть перемовини. Сума в 26 млн грн виходить за рамки гранично допустимих держзакупівель без проведення аукціону. Тобто, тендер проводити необхідно. Навіть тоді, коли переможець конкурсу вже визначений.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему