Розмір тексту

Депутати Полтавської міськради через відсутність кворуму так і не визначились, як ліквідовуватимуть посаду першого заступника мера

Сергій Луценко
Сергій Луценко | Фото Миколи Лисогора

Не відбулась депутатська комісія Полтавської міськради, на якій мали б розглянути ліквідацію посади першого заступника мера, яку до цього обіймав Михайло Шевченко

Сьогодні так і не відбулось засідання депутатської комісії Полтавської міськради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, інформаційної політики, Регламенту, депутатської етики та антикорупційної політики.

На засідання прийшли голова комісії — Сергій Луценко, наразі позафракційний, та депутат від «Свободи» Артем Чубенко.

Секретар комісії, від партії «Совість України», Володимир Левченко, депутат Анатолій Клименко від «Батьківщини» та депутат від «БПП «Солідарність» на засідання не прийшли. Сергій Луценко повідомив, що запрошував кожного депутата. Йому заздалегідь було відомо, що Володимир Печериця — хворіє.

Чому не було Володимира Левченка — нікому не відомо. Анатолію Клименку перед засіданням «стало зле».

Таким чином, засідання депутатської комісії не відбулося.

Серед інших питань порядку денного депутати мали б обговорити проект внесення змін до рішення позачергової 2-ї сесії Полтавської міськради «Про здійснення повноважень, що належать до відання виконавчих органів міських рад та про структури виконавчих органів ради, їх загальну чисельність та витрати на утримання». Проект рішення планує вивести зі складу структури виконавчих органів ради посаду першого заступника міського голови.

Витяг з додатку до проекту рішення «Про здійснення повноважень, що належать до відання виконавчих органів міських рад та про структуру виконавчих органів ради, їх загальну чисельність та витрати на утримання»

Без висновків комісії це питання розглянуть у сесійній залі, можливо, також без обговорень.

Олександр Мамай Олександр Мамай

Додамо, що на вчорашній прес-конференції міський голова Олександр Мамай висловив думку, що така посада не потрібна:

— У багатьох містах такої посади не існує. Що стосується Михайла Шевченка, як фізичної особи, то у мене немає бажання із ним працювати, як з першим заступником. Мене, як міського голову, не влаштовувала його роботі і я терпів до останнього. Тому, коли «Свобода» подала проект рішення про звільнення, то я їх підтримав.

Нагадаємо, що 24 травня цього року депутати звільнили з цієї посади Михайла Шевченка. Останній не погодився із цим рішенням, тому що вважає своє звільнення порушенням закону «Про місцеве самоврядування України» і «Кодексу законів про працю України». Михайло Шевченко звернувся із позовом до Полтавського окружного адміністративного суду. На останньому засіданні 26 червня суд вирішив залучити до справи третю особу — голову фракції «Свободи» Юліана Матвійчука, який ініціював питання звільнення Михайла Шевченка.

UPD. Сергій Луценко повідомив, що він не вносив в порядок денний питання ліквідації посади першого заступника, тому що отримав його тільки ввечері 17 липня.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему