Розмір тексту

«Рідне місто»: про причини страху і брехні Мамая

Що насправді приховує раптова прес-конференція міського голови? Наша партія дає свої відповіді на питання, які схвилювали журналістів та громадськість

Навіщо мер зібрав прес-конференцію вперше за сім років?

Мамай тривалий час ігнорував журналістів і громаду. Вони йому були не те що не потрібні, а навіть навпаки — заважали спокійно вирішувати свої суто комерційні питання. Нині Мамай буквально щогодини втрачає свої позиції і гарячково шукає виходу з ситуації, яку створив сам.

Як бачимо, на нього впливає лише сила. Тому наляканий мер на хвилі свого «дембельського акорду» і скликав прес-конференцію, щоб у черговий раз ввести людей в оману. На цей раз виглядав він вже не так переконливо.

Чому Мамай переймається відкликанням депутатів-зрадників більше, ніж вони самі?

Депутатська більшість, згуртована навколо міського голови — це необхідна умова для того, щоб приймати вигідні їм рішення. Їм, але не полтавцям. Ідеться про десятки й сотні мільйонів, які Мамай і слухняні йому депутати постійно кладуть до кишень. На майбутню сесію винесено розподіл величезних сум. Тому мер так хвилюється за долю зрадників — адже ці мільйони тільки з їх допомогою можна буде забрати у громади.

Чи є підстави сумніватися в законності процедури відкликання депутатів-зрадників?

Збір підписів відбувався з суворим дотриманням процедури: підписи справжні, документи оформлені належним чином. Працювала команда професійних юристів. Нікому не вигідно проводити таку величезну роботу, щоб через якусь дрібницю вона пішла прахом. Усе перевірено й перевірено неодноразово.

Щодо законності дій членів ТВК, можемо твердити лише те, що бачили наші представники — все відбувалося в рамках чинного законодавства. Той, хто вважає інакше, має підтверджувати свою суб’єктивну думку нормами закону.

Чутки про «закритість» засідання ТВК дещо дивні, якщо зважити на присутність там Громадського ТБ. Ось підготований журналістами сюжет про це засідання: hromadske.poltava.ua/events/9029. Чому не були присутні представники інших ЗМІ та депутатів, невідомо. Але якщо судити за сюжетом Громадського ТБ, на засіданні були присутні представники держреєстру й поліції. Кворум та/або присутність депутатів, яких відкликають, для самого факту перевірки підписів не є обов’язковою, це ж не підсумкове засідання.

Хто й чому здійснює тиск на членів ТВК?

Головна причина хитань окремих членів ТВК — особисте втручання Мамая, погрози невідомих (в тому числі Едуарду Волкову — офіційному представникові ініціативної групи), проблеми по роботі (в «ударівця» Анатолія Шкіля). Саме тому засідання комісії не проводять у стінах міськвиконкому — можна лише уявити, що чекало б її членів на «хазяйській» території.

Чи може мер розпустити міську раду, якщо втратить над нею контроль?

Теоретично — може, практично — ні. Для цього потрібна юридично аргументована причина, рішення суду відповідної інстанції, звернення до профільного комітету Верховної Ради і, нарешті, рішення власне парламенту. Довго, складно, політично мотивовано — отже, неможливо.

Це чергова спроба Мамая налякати інших у ситуації, коли боїться сам. Погроза — зброя слабких.

Чому «Рідне місто» не братиме участі в сесії міської ради 20 липня?

Ця сесія — черговий дерибан бюджету. У депутатів відсутня інформація щодо статей витрат, а це призводить до маніпуляції голосами задля наживи мера і його прибічників. Тому Мамай з особливим цинізмом «просуває» чергову порцію МАФів та зменшує відрахування мільйонерам-забудовникам упереміш із подачками для дітей та незахищених верств населення.

Для конструктиву ми будемо брати участь в засіданнях постійних депутатських комісій, щоб донести свої пропозиції до колег із міської ради. Але в пленарному засіданні сесії грати роль «політичної ширми» для тих, хто планує зрадити інтереси полтавців — не наш вибір.

Які плани «Рідного міста» на найближчий час?

Завдання єдине й головне — змінити порочну систему влади в Полтаві. Депутати від «Рідного міста» відстоюють:

  • раціональне використання бюджетних коштів на благо громади без дерибану й «відкатів»;
  • професійність у вирішенні міських проблем замість грабунку, прикритого дурними жартиками на публіку, підкупом і залякуванням;
  • відкритість у підготовці сесій;
  • регулярне інформування громади про стан справ у місті без уникання незручних журналістських питань.

Деградацію Полтави необхідно припинити.

Прес-служба партії «Рідне місто»

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему