Розмір тексту

Представники БПП та СДП не підтримали проект забудови пустиря на вул. Степового Фронту

Пустир на вул. Степового Фронту
Пустир на вул. Степового Фронту | Фото: poltava.to

Андрій Лямін, Віталій Нікіпелов утримались, а Дмитро Задворкін та Анатолій Вертелецький проголосували проти результатів громадських слухань по забудові кварталу, обмеженого вул. Європейською, Степового Фронту та Гетьмана Сагайдачного

На сьогоднішньому засіданні виконкому Полтавської міськради розглянули питання «Про результати громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту детального плану території, обмеженої вул. Європейською, Степового Фронту та Гетьмана Сагайдачного». Доповідав з цього питання головний архітектор міста Микола Шевельов.

Склад виконкому розколовся з цього питання. Так, заступники міського голови Андрій Лямін та Віталій Нікіпелов утримались, а голова Шевченківської райради Дмитро Задворкін (члени виконкому по квоті БПП «Солідарність») та Анатолій Вертелецький (по квоті СДП) проголосували проти. Однак інших голосів членів виконкому вистачило для прийняття цього рішення.

Як нам стало відомо, позиція БПП «Солідарності» та СДП зумовлена тим, що мешканці прилеглих будинків протестують проти багатоповерхівок, які з’являться на пустирі, що на вул. Степового фронту. Втім, міська влада активно лобіює це питання.

Сам документ про результати громадських слухань містить погодження цієї самої громадськості:

«Враховуючи пропозиції власників нерухомого майна по вул. Гетьмана Сагайдачного, 11 та 15, які не заперечують щодо використання території, на якій розташоване їх нерухоме майно, для реалізації намірів інвестора щодо комплексної забудови території, обмеженої вул. Європейською, Степового Фронту та Гетьмана Сагайдачного, надані в рамках проведення громадських слухань та інформація інвестора, зазначену містобудівну документацію доопрацьовано шляхом розміщення багатоквартирного житлового будинку по вул.Гетьмана Сагайдачного».

До речі, сам документ має підпис заступника мера Андрія Ляміна, який утримався від його прийняття.

Нагадаємо, що у червні поточного року Полтавська міськрада винесла на обговорення громадськості проект детального плану територій, обмеженої вулицями Європейською, Степового Фронту та Гетьмана Сагайдачного. На вільних ділянках планують збудувати дві багатоповерхівки, а також продовжити вже зведену.

Так, проект детального плану території пропонує розміщення житлових будинків (І та ІІ черги) на перетині вулиць Європейської та Степового Фронту та продовження житлової забудови по вул. Степового Фронту, 22, облаштування вулично-дорожньої мережі, пішохідних комунікацій з урахуванням потреб осіб з інвалідністю. Передбачено також комплексний благоустрій території.

Детальний план території передбачає продовження забудови на вул. Степового Фронту, 22 Детальний план території передбачає продовження забудови на вул. Степового Фронту, 22

На місці колишнього заводу «Авангард» зведуть дві багатоповерхівки На місці колишнього заводу «Авангард» зведуть багатоповерхівку

За планом, забудова проводитиметься на пустирі, що зараз огороджений металопрофілем.

Проект розробило ТОВ «Група компаній СП» на замовлення управління капбудівництва Полтавського міськвиконкому. Судячи з ескізу, два нових будинки (вул. Степового Фронту, 2 та 10) будуть поєднані між собою і утворюватимуть «змійку». На перших поверхах забудови будуть приміщення громадського призначення. Також заплановане розміщення парковки у межах червоних ліній, проїзд на територію, розташування спортивних майданчиків та місць для відпочинку.

Супутниковий знімок

Крім того, судячи з плану, не відмовилася й від своєї території Церква Ісуса Христа Святих останніх днів (мормонська). Мормони мають територію між запланованими продовженням забудови та новими багатоповерхівками. На ескізі вказано, що там буде церква.

Довідково. Землю під майбутніми багатоповерхівками орендує створене в 2009 році ПП «Фронтінвест». Засновником підприємства є львів'янка Наталія Лунів, керівником — Ігор Мостовюк. До лютого 2018 року співвласниками ПП були кияни Євген Кіктєв, Андрій Кондратюк, ПП «Вау-11», компанії «Андерлекс Холдінгз Лімітед», «Освелор Інвестментс Лімітед» та «Аренсон Інвестментс Лімітед».

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему