Розмір тексту

Траси Київ — Харків у межах Полтави не існує: від дороги усі відмовились

Траса М-03 в межах Полтави
Траса М-03 в межах Полтави | Фото: poltava.to

Ні міська влада, ні Укравтодор не вважають своєю ділянку траси міжнародного значення, яка проходить в межах Полтави

На сьогоднішній прес-конференції міський голова Полтави Олександр Мамай вкотре озвучив позицію щодо аварійного стану траси Київ — Харків в межах Полтави.

— У мене на особистому прийомі була старенька мешканка, з вулиці Київське шосе, то і вона вже знає, що ця дорога належить облавтодору, ми вже давно її передали, підписали акти передачі. Тому, якщо навіть у нас буде бажання допомогти облавтодору, то ми розуміємо, що відремонтувати таку трасу для вантажних автомобілів, які курсують з інших міст, це будуть десятки і, можливо, сотні мільйонів. Якщо у територіальної громади виникне бажання, щоб ми відремонтували трасу і не зробили жодної дороги у місті, тоді й приймемо таке рішення. Але, я вважаю, це буде сьогодні не вірно, як мінімум. На сьогоднішній день траса Київ — Харків підпорядкована облавтодору, тобто, обласній державній адміністрації.

У Службі автодоріг у Полтавській області також повторно відмовились від цієї дороги:

— Підставою для прийняття на баланс вулиць Київське та Харківське шосе, які суміщаються з міжнародною автодорогою державного значення М-03 Київ — Харків — Довжанський, слугує Постанова Кабінету Міністрів України. На сьогодні вона не прийнята. На даний момент дана ділянка автодороги М-03 км 336+873-км 340+961 не знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг у Полтавській області.

Ця відповідь повторює й позицію Укравтодору, висловлену 20 червня цього року.

— Проїзні частини вулиць Київське шосе і Харківське шосе м. Полтава, які суміщаються з міжнародною автомобільною дорогою державного значення М-03 Київ — Харків — Довжанський, обліковуються на балансі Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради. На восьмій сесії Полтавської міської ради сьомого скликання 29.11.2016 року депутати виступили із пропозицією передати ці ділянки дороги із комунальної власності територіальної громади міста Полтави у державну власність. Таке рішення має бути затверджено Постановою Кабінету Міністрів України...

Станом на 11 годину 20 червня 2018 року, за інформацією Державної Служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, земельні ділянки вздовж вулиць Київське та Харківське шосе знаходиться у власності та користуванні Полтавської міської ради. Відповідно, і балансоутримувачем проїзної частини є Полтавська міська рада. Відповідно, Державне агентство автомобільних доріг України, як розпорядник бюджетних коштів не мало і не має повноважень на проведення ремонтних робіт та здійснення утримання тих доріг, балансоутримувачем яких не є.

Тому протести автомобілістів стосовно жахливого стану траси ні до чого не призводять.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему