Розмір тексту

БПП «Солідарність», «Самопоміч», «СДП» та «Рідне місто» ігноруватимуть наступну сесію Полтавської міськради (оновлено)

Сьогодні у кабінеті міського голови відбулась погоджувальна нарада перед сесією Полтавської міськради, яка має відбутися 20 липня.

У нараді взяли участь міський голова Олександр Мамай, голова фракції «Батьківщини» Олег Бєлоножко, голова фракції «СДП» Олександр Шамота, голова фракції ВО «Свобода» Юліан Матвійчук, голова фракції «Самопоміч» Дмитро Сенчакович, голова фракції БПП «Солідарність» Андрій Матковський, голова фракції «Совісті України» Григорій Сахно та голова депутатської групи «Єдність» Оксана Деркач.

Після засідання голови фракцій Андрій Матковський, Дмитро Сенчакович та Олександр Шамота заявили, що вони не братимуть участь у сесії 20 липня, адже не ознайомились із проектами рішень через їхню закритість.

Представники фракції партії «Рідне місто» на нараді присутні не були, але також повідомили «Полтавщині» про ігнорування найближчої сесії міськради.

Наразі в стінах міськради відбувається прес-конференція Олександра Мамая. Міський голова повідомив, що якщо на сесії не буде кворуму, то сесія не відбудеться. Якщо вона не пройде три місяці підряд, то він розпустить цю раду.

Прес-конференція мера Полтави Олександра Мамая. НАЖИВО Трансляція прес-конференції «Полтавським телебаченням»

UPD. Андрій Матковський, голова фракції БПП «Солідарність», повідомив, що про можливий розпуск ради Олександр Мамай попередив ще під час погоджувальної ради. Однак, на це Матковський відповів, що депутати мають право зібратися і згідно із законом висловити недовіру міському голові. При цьому фракція БПП «Солідарність» не є опозиційною фракцією, а тільки просить відкритості в проектах рішень ради і дочекатися рішення міської ТВК щодо відкликання 6 депутатів.

Андрій Матковський Андрій Матковський

Нагадаємо, розпорядження про скликання на 20 липня шістнадцятої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання, яке містить 46 питань порядку денного, було підписане 11 липня та 12 липня оприлюднене у газеті «Полтавський вісник».

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему